Vergelijk aanbiedingen

Kaminda Dr. Amado Römer , Sint Michiel

ƒ650.000 k.k.

Beschrijving

+ Lees meer - Lees minder
BENT U EEN BOHÉMIEN? DAN IS DIT IETS VOOR U!

De ware Bohémien* is altijd op zoek naar iets bijzonders, iets buitengewoons, mogelijk zelfs een tikkie extravagant. In elk geval iets dat bij zijn of haar levensstijl past.

Architect Cees den Heyer, zelf iemand die het Bohemianisme omarmt, heeft speciaal voor de Bohémiens van deze wereld op de plantage van Landhuis Klein Sint Michiel, in een prachtige natuurlijke omgeving (de ‘mondi’), 17 ultramoderne designvilla’s gerealiseerd voor vier, zes of acht personen. De eerste villa’s zijn klaar en kunnen dus worden betrokken, dan wel aangekocht bij wijze van investering.

De foto’s spreken voor zich; dit zijn villa’s met een zeer bijzonder karakter, gelegen in een zogeheten ‘gated community’, achter het schitterende landhuis en grenzend aan het natuurgebied rond de zoutpannen van Boca Samí. Om optimaal van de passaatwind (uit het oosten) te kunnen profiteren zijn de villa’s oost-west georiënteerd. De woon- en slaapvertrekken bevinden zich op de verdieping, om te kunnen genieten van het zicht op de saliña tussen de bomen door en om het idee te hebben onder de boomkruinen te leven. De wind kan gereguleerd worden door de hardhouten kozijnen die zich in vrijwel de gehele westgevel bevinden. De woonkamer is open en geeft de indruk van een enorm breedbeeldscherm waarop zich een natuurfilm afspeelt.

Bohémi Resort is rustig, maar toch zeer centraal gelegen en weet daardoor sport, ontspanning, stranden en shoppen binnen handbereik. Op 10 minuten rijden ligt het centrum van Willemstad – Punda en Otrobanda – met haar prachtige panden en heerlijke restaurantjes. In de directe omgeving van Bohémi vindt u het pittoreske lokale vissersdorpje Boca Samí en het heerlijk hippe strand Kokomo. In de directe omgeving is er veel te doen en te beleven, zo kunt u er golfen, duiken, tennissen, wandelen, hiken, fietsen, vissen, shoppen en natuurlijk van de natuur genieten. U woont namelijk midden in de ‘mondi’, de Curaçaose natuur, met zijn prachtige flora en fauna. Het gebied rond de saliña (zoutpannen) is beschermd, mede omdat het geldt als thuishaven voor veel vogels, waaronder de flamingo’s.

Het ontwerp van de woningen is modern tropisch, inspirerend en – heel bohémianistisch- non-conformistisch aan zijn omgeving. Cees den Heijer is de bedenker, architect en medeontwikkelaar van dit spraakmakende resort. Den Heyer heeft zijn sporen op Curaçao ruimschoots verdiend, onder meer met de zeer succesvolle ontwikkeling van resort Boca Gentil. Vorig jaar werd Den Heyer onthaald op de prestigieuze Cola Debrot-prijs, vernoemd naar dichter, schrijver, arts en minister Cola Debrot (1902-1981).

De 17 woningen kunnen zowel voor permanente bewoning als voor vakantie/verhuur worden ingezet. Bewoners van Bohémi Resort delen een fantastisch zwembad met zonneterras, verschillende plekken om tot rust te komen en kunnen het werk van ‘Artists in residence’ op het landhuis beleven. Overigens kunnen kopers er ook voor kiezen een privé-zwembad bij hun villa te laten aanleggen. Waarbij aangetekend: de (vakantie)verhuur van de villa’s kan een zeer prettig rendement opleveren! Speciaal om u daarbij te kunnen helpen is Bohémi Resort Services opgericht, dat desgewenst de promotie en logistiek met betrekking tot de verhuur uit handen kan nemen.

DETAILS

VILLA TYPE A

* 3 slaapkamers
* Werkkamer optioneel als 4e slaapkamer uit te voeren
* Eigen berging
* Open garage
* Woonkamer en eetkeuken op palen op ca 4,5 meter hoogte
* Porch met buitenkeuken onder woonkamer/eetkeuken
* Toilet met daaronder installatieruimte
* Alle slaapkamers optioneel met eigen toilet uit te voeren

Totale oppervlakte: 500 m2
Totale bebouwde oppervlakte : 255m2 (incl. terras onder woonkamer)
Terras verdieping: 45 m2

Prijs: 795.000 NAF

VILLA TYPE B

* 2 slaapkamers
* Werkkamer optioneel als 3e slaapkamer uit te voeren
* Eigen berging
* Woonkamer en eetkeuken op palen ca 1,5 meter
* Terras van 15 m2 op begane grond
* Toilet met daaronder installatieruimte
* Alle slaapkamers optioneel met eigen toilet uit te voeren

Totale oppervlakte: 400 m2
Totale bebouwde oppervlakte : 165 m2
Terrassen begane grond en verdieping : 47 m2

Prijs: 650.000 NAF


In de nabije omgeving van Bohémi is genoeg te beleven. Hieronder een aantal highlights.

STRANDEN
Onder meer Kokomo Beach en Blue Bay Beach liggen op slechts 3 minuten met de auto.


HET VISSERSDORPJE BOCA SAMI
Dit dorpje ligt om de hoek. Hier kunt u de lokale vissers ‘s morgens zien binnenkomen met hun vissersbootjes en zelf hun gevangen vis schoonmaken en verkopen. Aan de boulevard is een gezellig restaurantje gevestigd waar verse vis gegeten kan worden.
Ook is er een mooi klein strandje.

DUIKEN EN ANDERE WATERSPORTACTIVITEITEN
Voor watersporten kunt u terecht in het dorp Boca Samí, op het resort van Blue Bay of op het strand van Kokomo.

GOLFEN
Op Blue Bay kunt u golfen met uitzicht op de Caraïbische zee. Het betreft een professionele golfbaan met 18 holes voor spelers van elk niveau.

WANDELEN
U kunt wandelen en fietsen in de directe omgeving. Zo kunt u een prachtige wandeling maken om de saliña heen (zoutpannen), van ongeveer een uur. U kunt ook van Boca Samí naar het strand van Kokomo lopen, metr adembenemnde uitzichten over de Caribische zee. U heeft nog nooit zoveel schakeringen blauw gezien in uw leven.

PAARDRIJDEN
Voor een leuke buitenrit kunt u terecht bij het landhuis aan de overkant, Landhuis Groot St. Michiel, Rancho Allegre.

WILLEMSTAD
Het historische centrum Willemstad bereikt u al binnen 10 minuten met de auto.

SUPERMARKT
Een grote supermarkt vindt u op 1 minuut met de auto.

SUPERMALL SAMBIL
In de enorme Venezolaanse mall Sambil kunt u uitgebreid shoppen, lekker eten, bowlen, naar de bioscoop, of fitnessen. Voor de kinderen is er in en rond Sambil veel te doen. Zo is er een speeltuin en een tranpolinecentrum en kunt u voetbalfeestjes houden op de kunstgrasvelden naast het winkelcentrum. Sambil bereikt u binnen 5 minuten.

AIRPORT
Hato International Airport ligt op slechts 10 minuten, dus u bent zo weer thuis.


* Het Bohemianisme is de praktijk van een onconventionele levensstijl, vaak in het gezelschap van gelijkgestemde mensen en met weinig permanente banden. De term Bohémien is tegenwoordig algemeen geaccepteerd als de beschrijving van een bepaald soort literaire ‘zigeuner’, ongeacht in welke taal hij of zij spreekt, of waar hij/zij woont.
Bohemen zijn vaak kunstenaars, schrijvers, journalisten, musici en acteurs en worden geassocieerd met onorthodoxe of anti-establishment politieke of sociale standpunten, die vaak tot uiting komen door vrije liefde, soberheid en – in sommige gevallen – vrijwillige armoede.

Een andere stroming van het Bohemianisme betreft de meer bevoorrechte, rijke of zelfs aristocratische mens. Deze levensstijl wordt ook wel ‘Haute Bohème’ genoemd. Speciaal voor deze Bohémiens heeft architect Cees den Heyer een resort gecreëerd met zeer bijzondere designvilla’s.

Kenmerken

Bijgewerkt op maandag 21 mei, 2018 om 4:36

 • Overdracht
 • Object ID:
  340
 • Prijs:
  ƒ650.000 k.k.
 • Status:
  Te koop, Beschikbaar
 • Aanvaarding:
  In overleg
 • Bouw
 • Object type:
  Woonhuis
 • Oppervlakten en inhoud
 • Indeling
 • Kamers:
  4
 • Slaapkamers:
  3
 • Kadastrale gegevens
 • Buitenruimte

Vergelijkbare objecten

ƒ2.750/Per maand
ƒ2.750/Per maand

Slaapkamers: 3

Woonhuis

ƒ1.650/Per maand
ƒ1.650/Per maand

Slaapkamers: 2

Woonhuis

ƒ219.000 k.k.

Slaapkamers: 3

Woonhuis, Eengezinswoning

ƒ219.000 k.k.

Slaapkamers: 3

Woonhuis, Eengezinswoning

ƒ300.000 k.k.

Slaapkamers: 3

Woonhuis

ƒ300.000 k.k.

Slaapkamers: 3

Woonhuis